Fotoboek

Mijn minor fotografie liep ten einde en de eindopdracht was een fotoboek met assessment aan de hand van dit boek. Dit fotoboek bevatte een selectie van de ruim 1500 foto’s die ik tijdens de minor heb gemaakt en bewerkt. De foto’s die te zien zijn, zijn dan ook veelvuldig vingeroefeningen voor de minor die ik op een visueel aantrekkelijke manier heb gepresenteerd.


Het uiteindelijke resultaat


De kwaliteit is teruggedrongen om de laadtijd te verminderen, maar download vooral de PDF voor de goede kwaliteit.

Mijn taak en activiteiten

De taak die ik uitvoerde was: Het in een esthetisch optimale manier samenvoegen van de beste foto’s. Prima, dus dat heb ik gedaan. Echter was mijn leraar niet tevreden, omdat de kleuren wel goed met elkaar gingen, maar de foto’s zelf (structuren en lijnen) niet optimaal klopten. Na veel beraadslagen met vrienden en mijn vader (die zelf ook graficus is geweest) kwam ik op het uiteindelijke ontwerp. Ook mijn leraar en klasgenoten hebben hieraan meegeholpen, waar ik ze erg dankbaar voor ben.

Het resultaat

Wat ik mooi vind aan het fotoboek is hoe de verschillende kleuren goed bij elkaar passen en hoe bij bijvoorbeeld de Light-opdracht de verschillende foto’s in elkaar overvloeien. Het maken van een goed ontwerp voor de verschillende titelpagina’s was een moeilijk onderdeel, maar uiteindelijk vind ik dat de titelpagina’s allemaal wel weergeven wat het onderwerp is; zowel in tekst als beeld.